Nieuws

3 maart 2018

Morgenochtend om 8:30 laten we u weten of we de baan zondagochtend nog kunnen openen.

We zijn hoopvol.

2 maart 2018

Het is een prachtige dag. De wind is afgenomen en de zon schijnt! Vanaf 14:00 uur gelden weer de normale toegangstarieven op onze baan.

Komt allen!

1 maart 2018

Momenteel proberen wij het zand dat op de baan is gewaaid weg te vegen. U bent van harte welkom om te schaatsen en het met eigen ogen te beoordelen!
Donderdag heffen wij geen entree. In ieder geval tot de avond.
Er zijn inmiddels maatregelen genomen op het naastgelegen bouwland om te voorkomen dat er opnieuw zand op de baan waait.

Op de foto treft u het naastgelegen bouwland aan en dus niet de IJsbaan ;-)

 

1 maart 2018

Helaas blijkt er te veel zand over de baan de waaien momenteel. Hoewel de baan wel sterk genoeg is, raken schaatsen hierdoor bot van het zand! We hebben meer tijd nodig om het naastgelegen perceel bouwgrond met water te besprekelen en vervolgens de baan te vegen! Hou onze site in de gaten voor de ontwikkelingen!

De baan zal dus later open gaan, waarbij we er rekening mee houden dat het pas vanavond wordt.

27 februari 2018

De ijsmeesters van IJsclub Ruurlo hebben vandaag een inspectie gedaan van de baan. Helaas is door de sterke wind en de krachtige zon van de afgelopen dagen gebleken dat onze ijsvloer minder hard is aangegroeid dan verwacht en was deze op maandag zelfs nog niet volledig dichtgevroren.

Hoewel wij hopen dat de ijsbaan voor het weekend nog open kan, hangt dit sterk af van wat er overdag met de temeratuur, zonsterkte en dus de baan gebeurt.

Donderdagochtend komen wij bij elkaar om opnieuw te bekijken wat de status is. We kunnen nu mer zekerheid zeggen dat de baan woensdag in ieder geval nog niet open kan.

18 februari 2018

Omdat IJsclub Ruurlo hun leden nogmaals in de gelegenheid wil stellen te kunnen schaatsen, organiseren wij zondagmiddag 4 maart 2018 een schaatsmiddag naar de kunstijsbaan IJsbaan Twente in Enschede. IJsclub Ruurlo zorgt voor gezamenlijk busvervoer en entree. Eten en drinken dient men zelf mee te nemen of daar te kopen. Het vertrek is zondag 4 maart om 12.00 uur vanaf het trein/busstation in Ruurlo en we vertrekken vanuit Enschede tussen 16:00 en 16:30 uur weer richting Ruurlo. Deelname is gratis voor leden en dat is iedereen die in de voorverkoop een abonnement heeft gekocht. Niet leden betalen een bijdrage van € 10,--. Opgave kan t/m woensdag 28 februari met het aanmeldforumlier via deze link of telefonisch bij Joke Boode 0573-471447, graag tussen 18.00 en 21.00 uur.
Aanmelden?

9 februari 2018

We hebben vanmorgen besloten om de baan open te doen vanaf 10:00 uur. Daarbij maken we wel de kanttekening dat het maar net kan! We blijven open zolang de baan het volhoudt aangezien het morgen alweer gaat dooien!

 

 

 

 

8 februari 2018

Morgenvroeg om 8:00 uur laten we u weten of het lukt om de baan open te doen. De baan ligt er mooi bij en bij voldoende vorst in de komende nacht is er een kans dat we in ieder geval op vrijdag kunnen schaatsen.

19 november 2017

Op donderdag 7 december 2017 in de kantine van de IJsclub, Wiersseweg 47a te Ruurlo. Aanvang 20.00 uur.

18 november 2017

Kom jij ook schaatsen? Op woensdagavond van 18:30 t/m 19:45 uur ben je van harte welkom bij de Scheg in Deventer voor een gratis proeftraining schaatsen.

Daar wordt gelet op o.a. het verbeteren van je schaatstechniek en het plezier in schaatsen, onder begeleiding van de schaatrainers van Schaats- en Skeelerclub “De Graafschap”

Meld je aan via de website: www.sscdegraafschap.nl

De datums zijn: 13, 27 december, 10, 31 januari en 21 februari

7 november 2017

IJsclub Ruurlo gaat in de maand november weer de abonnementen in de voorverkoop aan hun leden aanbieden. Vrijwilligers van IJsclub Ruurlo komen in de komende weken bij alle leden langs om de abonnementen aan te bieden. Het is handig dat men daarvoor contact geld klaarlegt.

25 januari 2017

Het ijs van onze prachtige baan heeft zich vandaag (woensdag) prima gehouden omdat de temperatuur bijna niet boven het vriespunt is gekomen. We zijn dan ook gewoon tot 21:00 uur geopend vanavond!

25 januari 2017

Vandaag zijn wij geopend van 13:00 tot 18:00 uur. Na de matige vorst van vannacht en vanmorgen kan de baan gedeeltelijk weer open vandaag. Het achterste gedeelte is helaas niet goed genoeg. Dat gedeelte hebben we dan ook afgezet met lint. Gelieve het lint niet te passeren! Tot vanmiddag!

We hopen op nog een matige vorst de komende nacht. Mocht dat inderdaad doorgaan en de baan is nog voldoende van kwaliteit, dan overwegen wij ook morgen de baan te openen. Hierover later meer.

24 januari 2017

Vrijwel nergens in Gelderland kan nog geschaatst worden op natuurijs. Ruurlo is een uitzondering. Ijsclub Ruurlo verwacht vandaag honderden mensen... Bron: Omroep Gelderland

23 januari 2017

Onze eerste schaatsdag van dit seizoen was een groot succes. Meer dan 1000 mensen hebben onze baan bezocht en de gezelligheid zat er goed in! De hele dag scheen de zon en de baan heeft zich goed gehouden. Onderstaande foto van gisterenmiddag 14:00 uur kregen wij toegezonden van Erwin Zieverink.

Vandaag is de baan ook geopend van 10:00 uur tot 21:00 uur.

22 januari 2017

Eindelijk is het weer zover! Door de flinke vorst van vannacht is onze ijsvloer voldoende aangegroeid om open te kunnen!!! Vanaf 11:00 uur vandaag gaat onze ijsbaan open! 

21 januari 2017

Momenteel is de ijsvloer 5,5 centimeter dik! Zojuist hebben wij de sneeuw vooraan de baan verwijderd en gezien de verwachte matige vorst van komende nacht en het feit dat de baan bijna op de bodem rust laten wij u  morgenochtend rond 9:00 uur weten of de baan morgen wordt opengesteld!!! Het ziet er positief uit, maar wacht aub onze officiële berichtgeving af!

Wilt u als eerste op de hoogte zijn? Meld u dan aan voor onze IJSBAAN OPEN update mailing: http://www.ijsbaanruurlo.nl/ijsbaan-open-update.html

20 januari 2017

Momenteel is de ijsvloer 5 centimeter dik! Helaas nog niet voldoende. Door een zakkend waterpijl is het ijs aan de randen niet voldoende aangegroeid. Een positieve ontwikkeling is dat het waterpijl onder de ijsvloer inmiddels flink is gedaald waardoor de baan bijna op de grond rust. Mocht dit gebeuren én de baan kan voldoende publiek 'houden' dan brengen wij u uiteraard op de hoogte!

18 januari 2017

Vanmiddag om 13:00 uur hebben wij een ijslaag van rond de 4 centimeter gemeten. De nachtvorst, vooral aan de grond, valt erg tegen, waardoor er onvoldoende aangroei is geweest. Vooralsnog kunnen we de baan helaas nog niet openstellen.

16 januari 2017

Vanmiddag om 13:00 uur hebben wij een ijslaag met matige kwaliteit van 2,5 centimeter gemeten.
De matige kwaliteit komt door een dunne sneeuw/smeltlaag bovenop.
Er is minimaal een ijslaag van 7 centimeter nodig alvorens de baan sterk genoeg is voor openstelling.

Het zijn spannende dagen voor u en voor ons omdat de weersvoorspellingen voor de komende 2 weken wat betreft vorst erg positief leken. Helaas is deze voorspelling inmiddels wat minder rooskleurig. Donderdag dreigt de dooi in te treden!

Uiteraard houden wij u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen!

7 januari 2017

In het weekeinde komt er een einde aan de (te) korte vorstperiode. Helaas zal onze ijsvloer niet dik genoeg zijn/worden om schaatsen mogelijk te maken. Vanmorgen zat de ijslaag op 4,5 cm dikte waar we 7 cm nodig hebben.
Kunstijsbaan de Scheg in Deventer komt daarom nu met een mooi aanbod voor alle leden van natuurijsverenigingen. Vanmorgen viel dit eveneens in de Stentor te lezen.

8 december 2016

Tijdens de algemene ledenvergadering nam Henk Klein Geltink afscheid na 12 en een half jaar trouwe dienst als bestuurslid van IJsclub Ruurlo. Voorzitter Gert van der Mast bedankte hem voor zijn gewaardeerde diensten de afgelopen 12 en een half jaar.

Henk gaf het stokje in de vorm van zijn IJSCLUB RUURLO jas over aan ons nieuwe bestuurslid Albert Kamperman.

18 januari 2016

Hoewel we nog geen garanties kunnen afgeven gaat het de goede kant op met de ijsdikte van onze ijsbaan. Let wel! Er zijn nog zeker 3 nachten met matig tot strenge vorst nodig om het gewenste resultaat te krijgen, maar de vooruitzichten (m.u.v. woensdag) lijken in ons voordeel te zijn.

We houden u op de hoogte via onze site, onze facebook pagina of via twitter.

25 november 2015

LEDENVERGADERING IJSCLUB RUURLO

Op donderdag 10 december 2015 in café-restaurant De Keizerskroon, Dorpsstraat 15 te Ruurlo. Aanvang 20.00 uur.

6 november 2015

IJsclub Ruurlo gaat hun leden ieder jaar “schaatsgarantie”bieden om te schaatsen. Als er een jaar geen natuurijs, gaat de ijsclub zorgen voor busvervoer naar een kunstijsbaan. Bij geen natuurijs zorgt de ijsclub voor deze alternatieve schaatsmiddag.

Per abuis stonden vorige week in het Achterhoek Nieuws de verkeerde prijzen voor dagkaarten. De juiste prijzen zijn: t/m 12 jaar € 2,--, 13 t/m 17 jaar € 3,-- en 18 jaar en ouder € 4,--.

16 februari 2015
Zondagmiddag 15 februari stapten 49 schaatsers en 5 begeleiders van IJsclub Ruurlo in een grote touringcar om te gaan schaatsen op de kunstijsbaan Twente in Enschede. Leden van deze ijsclub waren zo in de gelegenheid om toch nog  te schaatsen op het perfecte ijs in de hal. Gelet op de vele positieve reacties en de vrolijke gezichten van zowel de jeugd als de senioren was dit een schot in de roos en dus zeker voor herhaling vatbaar. Omdat het nog zeer onzeker is of de Ruurlose natuurijsbaan deze winter nog dichtvriest was het een mooie gelegenheid nog wat baantjes te trekken. Of er nog een scheve schaats gereden werd is niet bekend gemaakt, maar er waren geen blessures.
1 februari 2015

Omdat IJsclub Ruurlo hoe dan ook hun leden in de gelegenheid wil stellen te kunnen schaatsen, organiseren wij zondagmiddag 15 februari 2015 een schaatsmiddag naar de kunstijsbaan IJsbaan Twente in Enschede.
Aanmelden?

6 december 2014

Vandaag hebben de vrijwilligers van IJsclub Ruurlo de laatste voorbereidingen getroffen voor het nieuw schaatsseizoen.
De pomp staat ingeschakeld en naar verwachting zal morgen de gehele baan onder water staan.

Laat de vorst maar komen!

5 december 2014

Tijdens de algemene ledenvergadering van afgelopen donderdagavond 4 december j.l. heeft zich een wisseling van de wacht voorgedaan binnen het bestuur van IJsclub Ruurlo. Na 36 jaar heeft Wim Cornelissen het stokje overgegeven aan zijn zoon Geert Cornelissen, met toestemming van de leden in de zaal.

22 november 2014

Op donderdag  4 december 2014  in café-restaurant De Keizerskroon, Dorpsstraat 15 te Ruurlo. Aanvang 20.00 uur.

1 december 2013

Inmiddels is het traditie dat IJsclub Ruurlo op 1 december zijn baan laat onderlopen. Gisteren is de pomp aangezet en vandaag staat de baan weer mooi waterpas blank!

Nu hopen dat de vorst er snel aan komt zodat de ijzers weer uit het vet kunnen worden gehaald. Wie duimt er mee?

27 november 2013

Ruurlo - Wim Cornelissen (63) mocht als kersvers erelid van IJsclub Ruurlo zaterdagavond 23 november met de onthulling van een nieuw verenigingslogo het nieuwe clubgebouw van IJsclub Ruurlo aan de Wiersseweg officieel open. In de algemene ledenvergadering die vooraf ging aan de opening van de dit jaar 75-jarige vereniging was Wim Cornelissen benoemd tot erelid.

8 november 2013

Nieuwe leden kunnen abonnementen in de voorverkoop bestellen vóór 15 december 2013 via deze site.
Dit kan onder het kopje 'Mijn ijsclub'.

8 november 2013

Op zaterdag 23 november 2013 wordt het fonkelnieuwe clubgebouw van IJsclub Ruurlo officieel geopend. Op deze avond vieren we tevens het 75-jarig bestaan van IJsclub Ruurlo.

Voorafgaand aan de opening, vindt de ledenvergadering plaats. Deze begint om 19.00 uur in het clubgebouw.

Programma:

20.00 – 20.30 uur  Inloop

20.30 – 20.45 uur  Welkomstwoord

20.45 – 21.00 uur  Officiële opening

21.00 – 23.00 uur   Borrel

23.00 uur                 Afsluiting

Locatie: Wiersseweg 47a te Ruurlo

27 september 2013

Op 27 augustus j.l. ontvingen Erik en Ria Weernink van IJslcub Ruurlo 13 bewoners van de Bundeling en de Garven.

9 maart 2013

Het bestuur van IJsclub Ruurlo kreeg afgelopen donderdag het trieste bericht van het overlijden van onze oud-voorzitter en ere-lid Evert-Jan Stegeman.

Evert-Jan was in de jaren voorafgaand aan de verhuizing van de ijsbaan naar de Wiersseweg onze inspirerende voorzitter en heeft aan de voorbereiding voor die nieuwe accommodatie ook een belangrijke bijdrage geleverd. Graag hadden we hem bij de officiële openingshandeling, welke komend najaar staat gepland, willen betrekken. Dit mocht dus helaas niet zo zijn.

Evert-Jan maakte maar liefst 40 jaren deel uit van het bestuur waarvan 13 jaar als voorzitter toen de ijsbaan nog aan de Slootsdijk was gelegen. Vele Reurlsen hebben jarenlang met plezier kunnen schaatsen dank zij de inzet van Evert-Jan en zijn team van bestuursleden en vrijwilligers.

Toen hij vervolgens op 12 december 2002 tijdens de algemene ledenvergadering afscheid nam van het bestuur van een bloeiende vereniging is hij benoemd tot ere-lid van onze club: de “iesclub”, zoals hij zelf placht te zeggen in het dialekt, wat velen van hem kennen van zijn weerpraatjes op de lokale radiozenders. Bij die gelegenheid ontving hij tevens uit handen van de burgemeester van Ruurlo de gemeentelijke onderscheiding “de zilveren windhond”.

We zullen zijn belangstelling en inzet missen, zoals ook zijn naasten een geweldig mens zullen missen.

Namens bestuur en leden wens ik hen veel sterkte met dit verlies.

Gert van der Mast, voorzitter

12 februari 2013

In 2012 hebben wij als vereniging meegedaan aan de "Stem op het Cooperatiefonds" actie van de Rabobank.
Daarbij hebben we het gevraagde bedrag van € 10.000,-- van de Rabobank ontvangen!

27 januari 2013

Helaas hebben is de ijsbaan gesloten i.v.m. de ingetreden dooi. Wij danken u voor uw bezoek de afgelopen dagen en hopen dat u heeft genoten van het schaatsen op onze baan. Hopelijk tot snel! Het bestuur van IJsclub Ruurlo.

Kijk voor foto's in ons fotoalbum.

25 januari 2013

De eerste dag open op onze ijsbaan is goed bezocht. 's Morgens kwam het bezoekersaantal langzaam op gang en na het uitgaan van de scholen, werd het echt gezellig!

Vandaag komen een aantal scholen van onze baan gebruik maken.

Alle vrijwilligers bedankt voor de inzet van de afgelopen weken, dankzij hen is het gelukt om, ondanks de sneeuw, toch een creatieve baan gereed te hebben voor schaatsliefhebbers.

Zie onze foto's in het fotoalbum.

23 januari 2013

Vanaf morgen, donderdag 24 januari is IJsbaan Ruurlo geopend om 10:00 uur.

De afgelopen dagen is met man en macht gewerkt om de tonnen sneeuw van het ijs te werken. Nu is het zover dat er stroken vrij van sneeuw zijn. Het ijs is daar niet super maar heeft vanaf morgen voldoende draagkracht om te kunnen schaatsen.

Tijdens de openstelling is de baan geopend van 10:00 uur t/m 22:00 uur.

22 januari 2013

Inmiddels is de sneeuw grotendeels van de baan verdwenen en weggehaald. De baan is grotendeels nog te dun, maar het de isolerende sneeuwlaag is grotendeels verdwenen waardoor de baan (samen met een straffe wind) de komende nachten aan dikte kan winnen. Hou onze site in de gaten of meld u aan voor de IJSBAAN OPEN UPDATE mailing. We houden u op de hoogte.

Bretveld Ruurlo helpt ons met het verwijderen van de grote hoeveelheden sneeuw aan de rand van de baan met een kraan. Mede dankzij Michiel Ras.

Foto... Klik hier

17 januari 2013

Hoewel het winterweer mooi doorzet en we 's nachts van een matige vorst mogen genieten, isoleert de sneeuwlaag op de ijsbaan te veel voor het ijs om goed aan te kunnen groeien.

Hierdoor moeten we concluderen dat de kans om komend weekend open te gaan/zijn, helaas zeer gering is gebleken.

De komende dagen zullen wij proberen om de sneeuw van de baan te verwijderen. Zodra er voldoende dikte is kan dat vrij vlot gaan, maar voorlopig kunnen we nog niet met veegmachines de baan op en zal dit handmatig moeten gebeuren.

We houden u uiteraard op de hoogte via onze website.

16 januari 2013

Door de vorst van de afgelopen dagen en afgelopen nacht is onze ijsvloer al een heel eind op weg naar een schaatsbare dikte. Helaas is de sneeuw niet positief geweest voor de aangroei van het ijs. We hebben nog een aantal dagen flinke vorst nodig.

Er is goede hoop dat deze vorst er zal komen, waarna we de baan sneeuwvrij kunnen maken voor openstelling.

Hieronder kunt u zien dat het schaatsen leeft! De bezoekersaantallen van onze website zijn de afgelopen dagen geëxplodeerd:

Grafiek van het aantal unieke bezoekers op www.ijsbaanruurlo.nl

12 januari 2013

Met man en macht wordt er gewerkt aan de afbouw van onze kantine. Het begint er al aardig op te lijken.

We hebben wat foto's geplaatst in ons fotoboek

16 november 2012

De winter staat weer voor de deur. Hét moment waarop bij menig schaatsliefhebber het hart weer sneller gaat kloppen.
IJsclub Ruurlo heeft de afgelopen maanden dan ook zeker niet stil gezeten als het gaat om de vervolmaking van haar clubgebouw.

16 november 2012

Op donderdag 6 december 2012 om 20.00 uur in café-restaurant De Keizerskroon, Dorpsstraat 15 te Ruurlo.

12 juli 2012
Gisteren was de grote dag, zomer in Gelderland kwam naar Ruurlo toe. Wij als ijsclub hadden de grote eer om een team samen te stellen en om dan met dat team €1000,- euro probeerden binnen te halen!
1 juli 2012

Op woensdag 11 juli a.s. gaan wij als ijsclub Ruurlo meedoen met het programma "Zomer in Gelderland" van omroep Gelderland. Die dag zullen er op de radio verschillende live verslagen zijn vanuit Ruurlo en 's avonds zijn we vanaf 18.00 uur live op televisie te zien bij tv Gelderland.

Met een team van 10 mensen gaan wij proberen € 1000,00 te verdienen om ons clubgebouw af te kunnen bouwen.

Om 10 uur 's morgens krijgen wij op het kerkplein onze opdracht te horen waar wij vanaf 12 uur aan mogen bouwen. Het is de bedoeling dat wij een decor bouwen bij het thema dat we krijgen en dat we
's avonds om 18.00 uur  minimaal 250 mensen op het Kerkplein hebben. Als ons dit lukt en de jury beoordeelt het als voldoende dan krijgen we € 500,00. Het tweede onderdeel is een quiz waaraan 3 personen uit ons team moeten deelnemen en als laatste opdracht moet er gedraaid worden aan het rad van fortuin.
Als wij dit alles tot een goed einde brengen hebben we € 1000,00 voor ons clubgebouw verdient.

Daarom een oproep aan u allen: wie wil ons komen helpen op deze dag?  Bent u overdag niet in de gelegenheid kom dan om 18.00 uur en steun de Ijsclub Ruurlo!

Namens het deelnemende team van de ijsclub Ruurlo
19 juni 2012

IJsclub Ruurlo is deelnemer van het "Stem op het cooperatiefonds" van de Rabobank. Hierdoor maken we kans op de financiële middelen die de vereniging nodig heeft om zijn clubhuis te vervolmaken.

Bent u ook lid van de Rabobank? Dan heeft u een e-mail van de Rabobank ontvangen met een persoonlijke link. Via deze persoonlijke link kunt u stemmen.

Draagt u de IJsclub in Ruurlo ook een warm hart toe? Stem dan op IJsclub Ruurlo!

Heeft u geen e-mail ontvangen de Rabobank, dan kunt u doormiddel van uw postcode, huisnummer en geboortedatum stemmen. U dient dan wel lid te zijn van de Rabobank uiteraard.

12 april 2012
Onlangs is bekend geworden dat er tegen bet besluit van de gemeente tot verlening van vergunning hoger beroep bij de Raad van State is aangetekend. We zien deze procedure met vertrouwen tegemoet.
8 februari 2012

Woensdagavond is er hard gewerkt aan de middelste baan om deze doormiddel van onze dweil "machine" weer glad te maken. Door een verbeterde versie van deze machine is het voor ons makkelijker geworden om de baan strak te houden.

Tot en met het weekeinde kan er zeker nog geschaatst worden. Daarom is het belangrijk om de baan in topconditie te houden. Donderdagavond wordt nog een deel gedweild.

3 februari 2012

Tijdens onze eerste opening voor dit seizoen, wordt de ijsbaan lekker druk bezocht.
U kunt hier de foto's te bekijken.

In onze kantine is vanaf heden ook SNERT te koop.

2 februari 2012

Het is zo ver! Na de vorst van de afgelopen dagen en de inzet van vele vrijwilligers kan de baan weer open voor publiek!

Morgen, vrijdag 3 februari openen we de baan om 10:00 uur.
In onze kantine, kunt u zich warmen en genieten van koek en zopie.

31 januari 2012

De vrieskou zet gelukkig door. Met nog enkele dagen matige vorst zal de ijsvloer voldoende dikte krijgen om beschaatst te kunnen worden. We hopen dat het eind deze week zo ver is. Natuurlijk met koek en zopie.

Hou onze site in de gaten, of meld u aan voor de IJSBAAN OPEN UPDATE mailing. Daarmee bent u direct op de hoogte van openstelling van onze baan.

31 januari 2012

Wat anders. We hebben bericht gekregen van de Raad van State dat er beroep is aangetekend tegen de uitspraak van de Rechtbank Zutphen inzake de vergunningverlening voor onze ijsbaan door de gemeente Berkelland.

Argumenten zijn ons (nog steeds) niet duidelijk. We zijn benieuwd wat er ditmaal naar voren wordt gebracht. Wel jammer van de hoge kosten die de gemeente voor haar kiezen krijgt om deze zaak opnieuw te behandelen. Kosten die de Berkellanders uiteindelijk moeten betalen.

17 januari 2012

Terwijl de strenge vorst nog even op zich laat wachten, zorgt moeder natuur voor natuurschoon. Deze mooie foto's werden ons toegestuurd door een buurman van de ijsbaan.

21 december 2011

Afgelopen zaterdag 17 december is er weer hard gewerkt door o.a. stukadoors.

Klik hier om de foto's te bekijken. (De meest recente foto's staan daar onderaan).

8 december 2011

Vandaag is bekend geworden dat het beroep door Dhr. Hof op de vergunningsverlening door de Gemeente Berkelland inzake de nieuw te realiseren natuurijsbaan, als ongegrond is verklaart door de rechter in Zutphen.

Dit is voor de IJsclub een grote opluchting.

Nu hopen op een strenge winter met veel schaatsplezier op onze nieuwe accomodatie.

23 november 2011

Op de kop af één jaar na de ingebruikname van de ijsbaan door Sinterklaas hoogstpersoonlijk, waarbij Piet, namens zijn werkgever en geholpen door onze voorzitter, symbolisch een kei op de fundering van het nieuwe gebouw plaatste, organiseert de ijsclub Ruurlo voor haar leden en begunstigers op zondagmiddag 4 december van 14.00 – 16.00 uur een inloopmiddag...

23 november 2011

Sint Nicolaas heeft dit jaar ook aan IJsclub Ruurlo gedacht. Wij kregen een brief van de goedheiligman.

9 november 2011
Ondertussen bouwen we op grond van de verleende vergunning naarstig door want de winter komt er weer aan. Vele vrijwilligers steken de handen uit de mouwen. Geweldig om te ervaren want de bodem van ons geldkistje komt in zicht en dat spaart dus weer geld uit. Ook eens meehelpen? Bel Erik Weernink (zie onder “bestuur”). Hij en wij is/zijn er blij mee. Dit onder het motto “Vele handen maken licht werk”.
25 augustus 2011
De voortgang van de bouwwerkzaamheden proberen wij in beeld te brengen door het plaatsen van foto's in ons fotoalbum. Klik hier om de foto's te bekijken. (De meest recente foto's staan daar onderaan).
1 juni 2011
Op 30 mei is bij ons bekend geworden dat de door Rick Hof bij de rechtbank aangespannen zaak tegen de gemeente Berkelland in verband met de vergunning verlening voor onze ijsbaan is uitgesteld tot een nog onbekend tijdstip. Reden zou zijn verhindering van de dagende partij, Rick Hof dus. De zitting was gepland op 1 juni. Gelet op de voorgeschiedenis, het laten afweten bij de hoorzitting van de bezwarencommissie, niet geheel onverwachts. Betekend wel weer vertraging van maanden en daar zal het wel om te doen zijn. De bouw van het clubhuis, zal nu snel verder worden opgepakt en afgerond voor de komende winter.
1 februari 2011

De ijsbaan gaat toch niet open. De afgelopen nacht is de ijsvloer niet voldoende aangegroeid. Het is niet verantwoord om de ijsbaan open te doen. Gelet op de voorspelde invallende dooi zal het er op korte termijn ook niet meer van komen helaas.

31 januari 2011

De ijsvloer is van zeer goede kwaliteit. Helaas is het nog te dun op dit moment.
Als het weer een beetje mee wil werken, kunnen we misschien weer open. Hou de site in de gaten of meld u aan voor de "IJSBAAN open" update mailing.

24 december 2010

De ijsbaan is door sneeuwval  en papijs volledig onbruikbaar geworden. Pogingen om dit te ruimen zijn mislukt. Nu gaan we door pompen proberen om een goed resultaat te krijgen zodat we over enkele dagen weer een mooie ijsvloer hebben

23 december 2010

De ijsbaan is op kerstavond en 1e kerstdag gesloten. Wij hopen op uw begrip.

Door de huidige staat van het ijs en het barre weer is het nog onzeker of de baan 2e Kerstdag geopend zal zijn. Nadere info volgt.

19 december 2010

De ijsbaan is weer schoon (op dit moment). Met hulp van Gerrit Weustenenk, is de baan vanmiddag sneeuwvrij gemaakt, zodat we een nieuwe bui weer aankunnen.

19 december 2010

Het is ons gelukt om één baan sneeuwvrij te krijgen vanochtend. Er is voldoende ruimte om te schaatsen voor iedereen. Komt allen!

18 december 2010

Vanaf heden kunt u zich aanmelden voor de "IJSBAAN OPEN update mailing". Wanneer u zich inschrijft voor deze mailing, ontvangt u een mailtje, zodra de ijsbaan weer open gaat na een periode van dooi. Handig wanneer u als één van de eerste bij ons wilt komen schaatsen.

18 december 2010

Ondanks de sneeuwval van de afgelopen dagen zijn we er toch in geslaagd om een redelijke ijsvloer te creeren.

8 december 2010

Vandaag (woensdag) 8 december was onze baan weer gezellig druk. Overigens is ons gebleken dat het opgepompte water nog steeds niet wegzakt waarmee duidelijk is geworden dat de nieuwe locatie perfect is als ijsbaan.

Door dit succes, doen we ons best om de baan morgenmiddag weer open te doen. Dit keer vanaf 14:30 uur.

7 december 2010

In verband met de matige vorst in de nacht en de lichte vorst overdag, proberen wij vandaag alles te doen om de baan voor morgenmiddag in orde te maken. Er is dus een kans dat a.s. woensdag de baan om 13:00 weer open gaat. Uiteraard zijn we hiervan sterk afhankelijk van de wel of niet doorzettende vorst.

4 december 2010

Sinterklaas heeft met groot succes de nieuw Ruurlose ijsbaan geopend. Gelukkig hebben we de foto's nog: http://www.ijsbaanruurlo.nl/gallery/Seizoen%202010-2011/Opening-baan-04-12-2010/58.html

4 december 2010

Er komt een flinke sneeuwbui onze kant op, dus kleed u warm aan. Als er vrijwilligers zijn, die willen helpen om de baan schoon te houden, dan kunnen die zich melden bij de bestuursleden.

http://www.nu.nl/binnenland/2394182/verkeer-ondervindt-hinder-sneeuw.html

2 december 2010

Eindelijk is het zo ver. Ondanks de afwezigheid van ons clubhuis tot dusver, willen wij graag onze ijsbaan a.s. zaterdag openstellen voor het publiek. Het lijkt een mooie dag te worden en deze feestelijke gebeurtenis is ook door Sinterklaas niet onopgemerkt gebleven. Hij zal om 13:00 uur de ijsbaan openen!!!!

2 december 2010

De vrolijke ledenvergadering van 2 december j.l. gaf een positieve impuls aan de vrijwilligers en bestuursleden van IJsclub Ruurlo, o.a. door de hoge opkomst. Er werd geconstateerd dat er op de nieuwe ijsbaan al een ijslaag is ontstaan van gemiddeld 5 cm. Er wordt met "frisse" moed gewerkt aan de opening van de nieuwe ijsbaan op zaterdag a.s. om 13:00 uur.

30 november 2010

We hebben met een nachtje pompen op dit moment (di 30 nov 18.00 uur) ruim 15 cm water op de baan staan, wat voldoende is voor een ijsvloer. Met de verwachte vorst tussen vanavond en zaterdag denken we zaterdag voldoende ijs te hebben om open te gaan.

Wanneer de baan open is, zullen wij dit o.a. op deze website kenbaar maken.

30 november 2010

Er is de afgelopen periode veel veranderd bij onze ijsclub. De ijsclub verhuisd en we vonden de tijd rijp voor een nieuwe website.
Decorsign Websolutions & Computers heeft onze nieuwe website gebouwd en daar zijn we erg trots op.

29 november 2010

Vanmiddag om 15:30 uur zijn we begonnen met pompen. Naar verwachting is het water a.s. woensdag op peil.
We hopen dat de vorst aanhoudt. Dan kunnen we hopenlijk snel gebruik maken van de nieuwe ijsvloer.

 

28 november 2010
Een belangrijke stap in het verkrijgen van de perfecte natuurijvloer is genomen. Het slaan van de grondwater puls. Deze puls van 25cm doorsnede zal een geweldenaar van een gemaal gaan voorzien van vele liters water per minuut.